Bewindvoering Overijssel, Gelderland & Drenthe

Wat is bewindvoering?

Soms ben je (tijdelijk) niet in staat om je financiële zaken op orde te houden. Of er zijn schulden waar je niet uitkomt en waardoor je in de problemen zit. Als bewindvoerder kunnen we je dan helpen. Bewindvoering houdt in dat je financiële zaken en/of je vermogen door ons geregeld worden. Je krijgt een rekening bij Findool waarop al je inkomsten worden gestort. Die beheren wij voor je, tot je sterk genoeg bent om weer op eigen financiële benen te staan. De rechter beslist of (en voor hoelang) je een bewindvoerder nodig hebt. Hij/zij bepaalt ook over welk deel van je bezit wij zaken voor je gaan regelen. Wil je wat meer informatie klik dan even op deze link en Steffie legt het uit.

Wanneer heb ik bewindvoering nodig?

Er zijn allerlei oorzaken waardoor je (al dan niet tijdelijk) je eigen financiële zaken niet zelf kunt regelen. Lichamelijke en psychische oorzaken, maar ook het bekende ‘gat in de hand’. Of misschien laat je je makkelijk ompraten (waar misbruik van gemaakt wordt) of maak je vaak verkeerde inschattingen. Als bewindvoerder helpen we mee om dit soort financiële problemen te voorkomen of op te lossen en herhaling in de toekomst te voorkomen.

Wat doet een bewindvoerder?

Als bewindvoerder beheren we je inkomen (je salaris of je uitkering). Ook kunnen we de koop, huur of het abonnement beheren van bijvoorbeeld je auto, televisie of telefoon. Al je inkomsten en je financiële post komen bij ons binnen. Jij krijgt elke week of maand je leefgeld. We zorgen ervoor dat je je vaste lasten betaalt en we vragen (als dat nodig is) bijzondere bijstand aan. Daarnaast adviseren we je over je inkomen c.q. je uitkering en controleren we dat voor je: waar heb je recht op en krijg je dat ook? We controleren ook meteen je verzekeringen en belastingzaken. Als je schulden hebt gaan we bekijken of we hier een oplossing voor kunnen vinden, bijvoorbeeld door je aan te melden bij de schuldhulpverlening.

Bewindvoering in Oost-Nederland

Ons kantoor is gevestigd in Nijverdal in de provincie Overijssel. We werken in heel Oost-Nederland en komen graag bij je langs om je te helpen. Onze cliënten zitten met name in de gemeenten Almelo, Deventer, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Raalte, Rijssen – Holten, Twenterand, Wierden en Zwolle.

 

Meer informatie over bewindvoering

Meer informatie?

Ondersteuning of hulp nodig? Meld je vrijblijvend bij ons aan. Of neem contact met ons op.

 

AANMELDEN

 

 

Contact informatie

Postbus 112, 7440 AC Nijverdal
Tel: 0548 88 20 15 (voor cliënten)
Tel: 0548 76 00 31 (voor professionals)
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Je bent van harte welkom op ons kantoor, maar maak van te voren wel even een afspraak.

Erkenningen

 Findool is lid van de nbbi