Mentorschap Overijssel, Gelderland & Drenthe

Wat is mentorschap?

Een mentor behartigt je belangen als je niet (meer) kan beslissen over persoonlijke zaken. Dit heeft vooral te maken met zorgverlening en gaat over zaken als begeleiding, behandeling, verpleging en verzorging. Als mentor ondersteunen we je als je hier beslissingen over moet nemen. Ook adviseren we je waar dat nodig is. Het mentorschap heeft alleen betrekking op persoonlijke zaken en heeft niets te maken met je financiële zaken. Wil je een mentor inschakelen? Voor jezelf of voor iemand anders? Dan moet je hiervoor een verzoekschrift indienen bij de rechter. Natuurlijk helpen we je daar graag mee.

Wanneer heb ik mentorschap nodig?

Bij het inschakelen van een mentor heb je behoefte aan zorg en/of ondersteuning, waarvoor je niet kunt terugvallen op familie of een vertrouwd netwerk. Je kunt hierbij denken aan dementerende of zieke ouderen, of aan mensen met een (licht) verstandelijke beperking of psychische problemen. Het komt regelmatig voor dat je als cliënt ook behoefte hebt aan een vertrouwenspartij die de financiële belangen behartigt. In dat geval kunnen we het mentorschap ook combineren met bewindvoering.

Wat doet een mentor?

Als mentor zijn we een soort regisseur die voor jou als cliënt alles regelt op het gebied van vooral zorgverlening. We bespreken bijvoorbeeld het zorgplan met de zorgverlener en zijn voor je aanwezig bij zorgbesprekingen. Als het mogelijk is worden beslissingen genomen in overleg met jou als cliënt. Dat kan bijvoorbeeld gaan over wel of niet zelfstandig blijven wonen. In zo’n geval kunnen we als mentor een passende woonzorginstelling regelen, of juist zorg aan huis. Als mentor behartigen we ook je belangen op persoonlijke vlak. Denk bijvoorbeeld aan de omgang met bepaalde mensen.

Mentorschap in Oost-Nederland

Ons kantoor is gevestigd in Nijverdal in de provincie Overijssel. We werken in heel Oost-Nederland en komen graag bij je langs om je te helpen. Onze cliënten zitten met name in de gemeenten Almelo, Deventer, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Raalte, Rijssen – Holten, Twenterand, Wierden en Zwolle. 

 

Meer informatie over mentorschap

Meer informatie?

Ondersteuning of hulp nodig? Meld je vrijblijvend bij ons aan. Of neem contact met ons op.

 

AANMELDEN

 

 

Contact informatie

Postbus 112, 7440 AC Nijverdal
Tel: 0548 88 20 15 (voor cliënten)
Tel: 0548 76 00 31 (voor professionals)
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Je bent van harte welkom op ons kantoor, maar maak van te voren wel even een afspraak.

Erkenningen

 Findool is lid van de nbbi