Curatele Overijssel, Gelderland & Drenthe

Wat is curatele?

Lukt het je niet om je financiële en persoonlijke zaken goed te regelen? Dan kan de rechter je onder curatele stellen. Dit houdt in dat je zelf geen (met een officieel woord) ‘rechtshandelingen’ meer mag uitvoeren. In gewone taal: je mag bijvoorbeeld geen geld meer lenen of een abonnement afsluiten voor je mobiele telefoon. Curatele gaat verder dan bewindvoering. Het komt erop neer dat je niets meer zelfstandig beslist als dat gaat om geld of spullen.

Wanneer kom ik onder curatele?

Curatele is een zware maatregel die tegenwoordig nauwelijks meer wordt uitgesproken. Het kan aangevraagd worden voor mensen met een drank- of drugsverslaving. Of voor mensen die door een psychische of geestelijke aandoening een gevaar vormen voor zichzelf of voor anderen.

Wat doet een curator?

Je kunt de rol van onze curator vergelijken met die van de ouders of voogd. Als curator beheren we je inkomen en je vermogen. Ook behartigen we je belangen op het gebied van zorgverlening en je welzijn. Wat de curator doet, is eigenlijk een combinatie van wat de bewindvoerder en de mentor doen.

Curatele in Oost-Nederland

Ons kantoor is gevestigd in Nijverdal in de provincie Overijssel. We werken in heel Oost-Nederland en komen graag bij je langs om je te helpen. Onze cliënten zitten met name in de gemeenten Almelo, Deventer, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Raalte, Rijssen – Holten, Twenterand, Wierden en Zwolle.

 

Meer informatie over curatele

Meer informatie?

Ondersteuning of hulp nodig? Meld je vrijblijvend bij ons aan. Of neem contact met ons op.

 

AANMELDEN

 

 

Contact informatie

Postbus 112, 7440 AC Nijverdal
Tel: 0548 88 20 15 (voor cliënten)
Tel: 0548 76 00 31 (voor professionals)
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Je bent van harte welkom op ons kantoor, maar maak van te voren wel even een afspraak.

Erkenningen

 Findool is lid van de nbbi