Waar zitten we
Bewindvoering
Gericht op je financiële vertegenwoordiging
Als je wegens omstandigheden niet goed voor je eigen financiën kan zorgen, kan de kantonrechter op verzoek een beschermingsmaatregel nemen. Als zo'n maatregel alleen over de financiën gaat, is sprake van (beschermings-)bewind. Bewind is alleen mogelijk bij meerderjarigen.
Mentorschap
Gericht op je persoonlijke vertegenwoordiging
Als je niet meer zelf kan beslissen over je persoonlijke verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding, kan de kantonrechter mentorschap instellen. Deze maatregel is alleen mogelijk bij meerderjarigen.
Curatele
Gericht op persoonlijke en financiële vertegenwoordiging
Als je niet meer over je financiële en persoonlijke zaken kan beslissen of de veiligheid van jezelf of anderen in gevaar brengt, kan de kantonrechter een beschermingsmaatregel nemen. Een curator beslist over geld, verzorging, verpleging, behandeling of begeleiding. Alleen meerderjarigen kunnen onder curatele worden gesteld.
Levenstestament
Je belangen geregeld voordat het niet meer kan
Het kan iedereen overkomen, plotseling ben je niet meer in staat om je eigen belangen te behartigen. Wie gaat het nu doen? Om dit te voorkomen kun je een levenstestament opstellen. Hierin bepaal je zelf wie jouw zaken gaat behartigen zolang je dat zelf niet meer kunt. Wij stellen het levenstestament niet op, maar kunnen wel invulling geven aan de uitvoering door op te treden als levensexecuteur of toezichthouder.
Nalatenschapsbeheer
De juiste uitvoering van je laatste wil
Hoe zorg je ervoor dat je wensen ook na je overlijden worden uitgevoerd? Hiervoor kun je een testament laten opstellen bij de notaris. Maar wie gaat invulling geven aan de uitvoering van dit testament? In je testament kunt je ons laten benoemen als executeur. Wij dragen dan zorg voor de juiste uitvoering van je laatste wil.

Onze kernwaarden

Benaderbaar

Authentiek

Duidelijk

Plezier

Menselijk

Nibud: herinvoering basisbeurs onvoldoende voor inkomens rond 1,5 modaal

De herinvoering van de basisbeurs en aanvullende beurs in studiejaar 2023/24 biedt verlichting in de portemonnee van ouders van studerende kinderen. Gezien de inflatie is een bijdrage in de kosten van de studie in de vorm van een beurs meer dan ooit welkom. Alleen houden de voorgestelde wijzigingen te weinig rekening met gezinnen met inkomens rond anderhalf keer modaal (ong. € 55.000).

Ouders met een dergelijk inkomen hebben te weinig budget om aan de studie van hun uitwonende kinderen mee te betalen, zoals ze volgens de huidige voorstellen wel geacht worden te doen. Hun studerende kinderen zullen moeten (blijven) lenen, of een forse bijbaan moeten vinden om te kunnen studeren. Dit blijkt uit berekeningen van het Nibud in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Het Nibud heeft aan de hand van voorbeeldsituaties gekeken of studenten met de nieuwe basisbeurs rond kunnen komen en of ouders de ouderbijdrage kunnen betalen.

 

Honderden euro’s per maand te weinig

De aanvullende beurs die studenten kunnen krijgen, bedraagt in het huidige voorstel maximaal € 401. Hoe hoger het inkomen van de ouders, hoe lager de aanvullende beurs die een student krijgt. De student kan dan een bijdrage aan de ouders vragen. Uit berekeningen van het Nibud blijkt echter dat ouders met een inkomen rond anderhalf keer modaal geen ruimte in hun budget hebben om iedere maand honderden euro’s bij te dragen aan de studie van hun kinderen. En zeker gezien de huidige inflatie en de alsmaar oplopende energieprijzen, zal de ruimte nog minder kunnen worden, verwacht het Nibud. En dat terwijl ook de kosten voor studenten vanwege de inflatie hoger kunnen worden.

Minstens € 255 te kort

Het rapport van het Nibud (PDF) laat zien dat een uitwonende student in het hoger onderwijs volgend studiejaar op een studiebeurs en aanvullende beurs van maximaal € 675 kan rekenen (prijspeil 2022). Met daarbovenop een zorgtoeslag van € 111 heeft diegene maandelijks € 786 te besteden. Dit is niet genoeg om de gemiddelde uitgaven van te betalen. Als deze student niet kan werken en geen extra bijdrage van zijn ouders kan krijgen, zal hij moeten lenen. In 2021 bedroegen de uitgaven van een uitwonende student gemiddeld € 1.041, wat een tekort van zo’n € 255 zou betekenen. Door de hoge inflatie zal dit tekort momenteel hoger zijn.

Studeren kost geld

Bij thuiswonende studenten ziet het Nibud niet direct problemen in de portemonnee van ouders of de student. Wel wijst het Nibud erop dat gezien de huidige inflatie veel ouders sowieso al moeite met rondkomen hebben. Voor iedereen geeft de komst van de basisbeurs weliswaar verlichting in de portemonnee, maar studeren kost altijd geld. Door oplopende rekeningen vanwege de inflatie kan het voor gezinnen financieel gezien moeilijk worden als kinderen gaan studeren, omdat de basisbeurs en aanvullende beurs lang niet alle kosten dekken. Het Nibud verwacht daarom dat de herinvoering van de basisbeurs voor een grote groep studenten er op dit moment niet automatisch toe leidt dat er minder zal worden geleend.

Bron: Nibud.nl

Nieuws

Vacature mentor (tenminste 23 ...

Vacature mentor (tenminste 23 ...

Voor een aantal cliënten...

Cliëntinkijk

Cliëntinkijk

Door onze software leverancier...

Nibud: twee derde huurders met...

Nibud: twee derde huurders met...

Het Nibud raadt het kabinet...

Nibud opgelucht: plafond energieprijs...

Nibud opgelucht: plafond energieprijs...

2023 wordt financieel...

Groeiende groep mensen radeloo...

Groeiende groep mensen radeloo...

Het Nibud krijgt steeds...

Nibud: herinvoering basisbeurs...

Nibud: herinvoering basisbeurs...

De herinvoering van de...

Openingstijden

 

Maandag:

09:00 - 13:00 uur

Dinsdag:

09:00 - 13:00 uur

Woensdag:

09:00 - 13:00 uur

Donderdag:

09:00 - 13:00 uur

Vrijdag:

09:00 - 11:30 uur

   

Buiten deze tijden zijn wij voor hulpverleners en belanghebbenden bereikbaar op ons nummer voor professionals.

 

Ontmoet ons Team

Persoonlijk contact en een vast contactpersoon vinden wij belangrijk. Een naam is leuk, maar een gezicht erbij werkt beter. Daarom stelt ons team zich hieronder graag aan je voor. 

 

 

Jeroen Loeve
Bewindvoerder / curator
Hallo, ik ben Jeroen. Ik ben graag onder de mensen en ben in mijn vrije tijd het meeste te vinden bij mijn gezin en bij mijn voetbalclub; hier ben ik naast speler ook vrijwilliger. Bij lekker weer stap ik op de motor. Mijn motto: doe het op je eigen manier en blijf vooral jezelf.
Hank Loeve
Bewindvoerder / curator
Aangenaam: Hank. Getrouwd, we hebben twee kinderen en naast mijn gezin en Findool ben ik actief bij de plaatselijke voetbalvereniging. Ik mag graag lezen, films kijken en motor rijden. Als levensgenieter is mijn motto "Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!"
Roland Nijmeijer
Bewindvoerder
Aangenaam: Roland. Inmiddels werk ik alweer een aantal jaren met veel plezier bij Findool. Ik mag graag sporten, lezen en reizen. Daarnaast vind ik het geweldig om nieuwe omgevingen te ontdekken en te ervaren. Daar haal ik enorm veel energie uit.
Marlin Stundebeek
bewindvoerder
Miranda Schepers
Mentor
Marlies Blauw
Mentor
Manon Schipper
Mentor
Sandra Lahuis
Mentor
Linda Derksen
Telefoniste / secretarieel medewerkster

Wat zeggen cliënten over ons?

Beter kan het niet ben al jaaren by Findool en blyf er ook ze zijn menselijk (soms is man niet de selfde meening )maar serieus door de staadsbank nog meer in problemen gekomen en sinds ik by findool ben krijg ik weer lucht .kan findool altyd berijken ,altyd vriendelijk 2kleine punte die verbetert worden moeten dat de site van hun een dag vertraging hefd (man kan erst een dag later zien hoeveel en of geld er binnen is en dat soms de bank van hun storingen hefd ) maar all in all het beste wat er is .....kort om ik vind hun EEN GROTE TOPPER DANKJE WELL VOOR JULLIE HULP EN STEUN Groetjes an het Team na Nijverdaal

AnGaeilige // Cliënt

images/AnGaeilige-McN.jpg

nooit geen trammelant correcte behandeling super in overleg kortom dik tevreden

Lia // Cliënt

images/Overig.jpg

Jullie van Findool zijn en blijven toppers!!! Zijn heel erg menselijk en hebben begrip voor de situatie!!! Ik ben er heel erg goed geholpen!!! Ga zo door!! Jullie zijn toppers!

mirjam // Cliënt

images/Overig.jpg

Een hele goede bewindvoerder en als ik hun niet had, dan was ik in grote moeilijkheden gekomen....

Willem D // Cliënt

images/Overig.jpg

Super bewind Altijd goed te bereiken neemt je serieus en neemt de tijd . Alles goed geregeld Ik kan ze volledig vertrouwen zonder findool waren wij nog verder aan de grond .hun hebben ons super goed geholpen en helpen ons nog steeds wij zijn dik tevreden als je zelf ook knokt krijg je veel ervoor terug.

Jorn A. // Cliënt

images/Overig.jpg

Ik ben nu jaar of 5 bij findool tuurlijk begin ook niet zoals ik het zou willen maar mensen als er geen geld is is het er niet liever dak boven je hoofd en alles betaald daarna leefgeld ik heb echt Geen klachten top geregeld reageren snel fijne mensen

Guido D // Cliënt

images/Overig.jpg

Contact informatie

Postbus 112, 7440 AC Nijverdal
Tel: 0548 88 20 15 (voor cliënten)
Tel: 0548 76 00 31 (voor professionals)
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Je bent van harte welkom op ons kantoor, maar maak van te voren wel even een afspraak.

Erkenningen

 Findool is lid van de nbbi